Ervaar de vrijheid
van het Veerse Meer

2030 hectare aan natuur

In het hart van Zeeland ligt het Veerse Meer. Ooit een woelige zeearm, nu een watersportparadijs voor surfers, kanoërs, zeilers, waterskiërs, duikers en vissers. Gezellige plaatsen als Kortgene, Kamperland en Veere liggen aan het meer en zijn zeker een bezoekje waard. In het Veerse Meer wachten talloze onbewoonde eilandjes om ontdekt te worden. Afmeren bij deze bijzondere plekjes is een aanrader. Door de ondiepe oevers is het Veerse Meer uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen.

De mooiste
kustlijn

van nederland

Het Noordzee-strand tussen Kamperland en Vrouwenpolder is een ruim en schoon strand aan de Noordzee. Het vormt de kop van het eiland Noord-Beveland. Je kunt het strand bereiken via strandovergangen 83 tot en met 90. Het Noordzee-strand is talloze malen uitgeroepen tot Schoonste Strand.

Het strand is ruim drie kilometer lang en op sommige plaatsen 500 meter breed. Je kijkt er uit op het bekendste Deltawerk: de Oosterscheldekering. De stormvloedkering bestaat uit 65 pijlers en 62 schuiven. Die sluiten bij een waterstand van 3 meter boven NAP. Je kunt vanaf het strand de pijlers en schuiven in de kering zien.

Het Noordzee-strand is van alle gemakken voorzien. Daarom heeft het strand ook een Blauwe Vlag. Je kunt hier makkelijk een dag met het hele gezin verblijven.

Veere

Het eens zo machtige Veere is tegenwoordig een mooie toeristenstad aan het Veerse Meer. Waar ooit de rijk beladen schepen uit Schotland aanmeerdenlagen, liggen nu de jachten in de havens. Het hele jaar door zijn er allerlei evenementen in Veere. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens de zomermaanden het ringrijden en sjezenrijden bijwonen. Veere is een historisch dorp waar veel bezienswaardigheden te bewonderen aanwezig zijn.

Domburg

Domburg is een echte badplaats, in de zomer is het er druk maar gezellig. Het strand is er breed en schoon en het dorp doet met zijn oude panden pittoresk aan. Domburg is de oudste badplaats van Zeeland. De badgasten kwamen er om te kuren. En dit kunt u tot op de dag van vandaag nog steeds doen, in de zuivere zeelucht en de natuurlijke omgeving.

middelburg

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland. Het is een monumentale stad met een rijkdom aan historische gebouwen. De stad heeft een rijke geschiedenis die je nog steeds in het huidige straatbeeld terugziet. De vele evenementen, winkels en horecagelegenheden, maken het een levendige stad waar ook de Zeeuwen zelf graag gaan winkelen of op een terras neerstrijken.

Varen

Het Veerse Meer is een geweldige plek om per boot te verkennen. De afwisselende vorm, eilanden en natuur maken elke vierkante meter tot een ware beleving. De verschillende dorpen aan het Veerse Meer beschikken over een jachthaven en zijn zo goed te bereiken. Ook zijn er verschillende zones ingericht waar je met onbeperkte snelheid mag varen.

Watersport

Watersporters kunnen aan het Veerse Meer en aan het Noordzeestrand hun hart ophalen. Er zijn diverse zones ingericht om te wakeboarden, windsurfen, kite-surfen, waterskiën of te suppen. Diverse surfscholen en verhuur bedrijven zorgen ervoor dat je ook als onervaren watersporter je favoriete sport snel onder de knie krijgt en zo de vrijheid van het Veerse Meer kan ervaren.

Fietsen

De uitgestrekte natuur rond Kamperland laat zich per fiets optimaal beleven. Het landschap wisselt tussen uitgestrekte polders, dichte bossen, glooiende duinen en veel natuurgebieden. Met de fiets zijn de omliggende dorpen snel te bereiken, Vanuit Kamperland vertrekt er een fiets-veer waarmee het Veerse Meer wordt overgestoken en Veere wordt bereikt.

Culinair

Op culinair gebied is er in de omgeving veel te genieten. Er zijn diverse top restaurants, luxe beachclubs en bistro’s waar schaal- en schelpdieren vanuit de directe omgeving worden bereid. Het culinaire landschap is van hoog niveau, biedt veel afwisseling en laat u kennis maken met de mooiste Zeeuwse producten van het seizoen.